De 12e editie van Gladiolen kende vrijdagavond een zeer natte start. Had pastoor Van Loon hulp van hogerhand ingeschakeld om zo alsnog het publiek buiten te houden aan het feestterrein Boekel ?


Het jonge publiek werd verwelkomd door dj's, maar door de overvloedige regen koos het merendeel toch om te gaan schuilen in de hoofdtent.

Op dit hoofdpodium trapten de mannen van Willow Gladiolen op gang. Ze hadden weinig moeite om de volle tent in te pakken. De toon voor een avond onvervalst fuifplezier was meteen gezet.

Er trad niet alleen Belgisch talent op in Olen, ook de immens populaire Nederlandse rappers van De Jeugd Van Tegenwoordig.  Net aangekomen moesten ze al het podium bestormen, en stormen kunnen ze.

Niet alleen in Nederland is De Jeugd populair, ook in België kunnen ze rekenen op een massa fans, en dat was in Olen niet anders. De hits werden uit volle borst meegezongen, het was echt 'party-time'. Het antwoord op de vraag van P. Fabergé 'Waar is da feestje' liet aan duidelijkheid niks te wensen over. Er was vandaag maar één feestje, en dat was op Gladiolen.

Na de rockmuziek van Willow en de raps van De Jeugd Van Tegenwoordig Was het aan Bert Ostyn en Absynthe Minded om de tent in te palmen. Zij brachten een mix van jazz en rock, een cocktail die door het publiek zeker werd gesmaakt.

En nog was het feestje niet gedaan, want na Absynthe Minded beklom ook Bent Van Looy met Das Pop het Olense podium.

Samtex mocht uiteindelijk een einde breien aan de eerste dag van Gladiolen. Zaterdag staat er nog een muziek en de love parade op het programma doorheen de Olense straten. 

's Avonds concerteren Lady Linn, Zornik en Les Truttes. Het belooft ook morgen party time te worden. De weergoden gaan zaterdag pastoor Van Loon een hak zetten...

Reportage & foto's  Gladiolen / Peter Vissers / Nnieuws.